A bábszínház is felfüggesztette tevékenységét

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház után az Ariel Ifúsági és Gyermekszínház is felfüggesztette tevékenységét, és szünetelteti az előadásait október 11-éig. A közleményük szerint óvintézkedés gyanánt döntöttek úgy, hogy nem játszanak az említett periódusban.

Megbetegedés, illetve a fertőzés gyanúja miatt több erdélyi színház vezetősége is úgy döntött: halasztja az előadásait. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata pár napja arról írt, hogy felmerült a fertőzés gyanúja, ezért a munkatársaik egészségének megóvása érdekében az előadások törlése mellett döntött a társulat vezetése. A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház is halaszt: közleménye szerint dupla bemutatót kénytelenek lemondani egyik munkatársuk megbetegedése miatt. Emellett a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház is arról írt, hogy ideiglenesen felfüggesztik a tevékenységüket a fertőzés gyanúja miatt.

Az államfő szerint szakemberek tanácsára döntöttek a hatóságok a mozik és színházak bezárásáról azokon a településeken, ahol a járványhelyzet ezt megköveteli. Rámutatott, a kultúra is azon szakágak közé tartozik, amelyeket rendkívül súlyosan érintett a koronavírus-járvány, a szakemberek azonban úgy ítélik meg, hogy a vírus terjedésének fékezése érdekében újabb korlátozó intézkedésekre van szükség ezen a területen. Bukarestben is mint ismert, felfüggesztették a fővárosi színházak, koncerttermek és mozik tevékenységét.