A civilszervezetek és a művészek is jó hírekben reménykednek a mai tanácsülésen

Tanácsülést tart ma a marosvásárhelyi önkormányzat, 14 órától. 40 napirendi pont szerepel terítéken, köztük a város költségvetésének kiegészítése, és a Makkai Gergely alpolgármester leváltását magába foglaló, maga az RMDSZ által kezdeményezett indítvány. A leváltás 2/3-os többség mellett lép érvénybe.

A mai tanácsülésen jelen lesznek a szociális szolgáltatásokat nyújtó marosvásárhelyi civil szervezetek képviselői is, akik a hét elejétől japánsztrájkba léptek, mivel május óta nem kapták meg a leszerződött szolgáltatások ellenértékét. Ha a mai ülésen sem kapnak biztosítékot arról, hogy napirendre jutnak a pénzekkel, sztrájkba lépnek.

Az ülésen a művészek számára kedvezőtlen döntés születhet. A műtermek bérlésére vonatkozó, jelenlegi ötéves időszakra szóló szerződéseket egy tervezet szerint egyéves időtartamra csökkentené az önkormányzat. Az alkotók ezt nehezményezik, mondván, az egy év túl rövid, bizonytalanságban éreznék magukat. A bérleti idő lecsökkentése viszont azért lenne jó lépés az önkormányzat számára, mert a műtermeknek helyet adó ingatlan egyben műemlék épület, amelynek felújítását tervezi a városháza, ha sikerül erre a célra európai uniós támogatáshoz jutnia. A felújításhoz ki kell üríteni az épületet.

(Fotó: http://aap-mures.blogspot.com )