A szolgáltató adósságai miatt maradt az utcán a szemét

A szolgáltató adósságai miatt nem fogadták a hulladékszállító autókat a kerelőszentpáli telepre, ezért nem gyűjtötték össze hétfőtől a háztartási és utcai hulladékot Marosvásárhelyről. A városháza közleménye szerint az önkormányzatnak sem a szemétszállító, sem a hulladékfeldolgozó irányába nincs tartozása. A polgármesteri hivatal felhívta a figyelmet, hogy az üzemeltető köteles biztosítani a szolgáltatás folytatását, a szerződés tiszteletben tartását és a háztartási hulladék összegyűjtését mint közüzemi szolgáltatást. Így minden jogi lépést megtesz annak érdekében, hogy megtalálják a legjobb és leggyorsabb megoldást a kellemetlen helyzetre. Mint ismert, a város területén több utcában nem szállították el a szemetet, erre reagált a városháza közleményében.

A hulladéklerakó működtetője, az Iridex szerint a Sylevy szolgáltatónak tartozásai 1 millió lejre rúgnak, emiatt nem engedik be az autóikat a telepre lerakódni.

A városháza arról biztosította a lakókat, hogy megtalálják a megoldást, akkor is, ha drasztikus lépéseket kell megtenniük Marosvásárhely tisztán tartása érdekében.