Ajándék reggeli a bicikliseknek

Marosvásárhelyen kávéval és harapnivalóval kínálja ezen a héten a Marosszéki Közösségi Alapítvány azokat, akik kerékpárral közlekednek. Minden nap más helyszínen figyelik a forgalmat, és hívják meg reggelire azokat, akik biciklivel tekernek. „Tekerés közben a munkahelyükre sietve nagyon sokat gondolnak a jó meleg kávé illatára és a finom sütikre. Előre tájékoztatjuk az arra tekerőket, hogy melyik napon, mely útkereszteződésekben leszünk megtalálhatóak, hogy ezeket időben tudják elfogyasztani, vagy akár magukkal vinni“ – írják a szervezők.

Ma a Dózsa György utca és Kövesdömb közötti útkereszteződés volt soron, holnap az 1918. December 1. utca és a Ștefan cel Mare – Gecse utca közötti útkereszteződésben, pénteken a Rózsák terén kínálják a a bicikliseket kávéval és croissant-nal, valamint a megyei rendőrség munkatársaival közösen kérdőívek segítségével kérdezik őket az új biciklisávokról, a kerékpárral közlekedőket érintő forgalmi helyzetekről, ugyanakkor baleset-megelőző tájékoztatást is végeznek. 

Ez a Marosszéki Közösségi Alapítvány egyik őszi rendezvénye. A második hétvégén lesz. A Tekerj egy jó célért! tulajdonképpen egy biciklis jótékonysági akció, a résztvevők a benevezett projekteket, kezdeményezéseket támogathatják.