Alter-Native: Változás az utolsó percekben

Ma kezdődik Marosvásárhelyen a 28. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, a szervezők a start előtt néhány órával változást jelentettek be. Mivel a filmfesztivál egyik partnerintézményénél, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja, az intézmény jegypénztáránál nem vásárolhatók meg a szemlére szóló belépők. A jegyeket a helyszínen, a Nyári Színháznál lehet megvásárolni mától péntekig 15 és 18 óra között, illetve szombaton és vasárnap 11.30 és 18 óra között. Emellett továbbra is van lehetőség online jegyvásárlásra a www.biletmaster.ro oldalon.

Egy másik változás a koncertprogramot érinti. A romániai hatóságok által hétfő este elrendelt korlátozások miatt magyarországi fellépőnk, a Borbély-Dresch Quartet nem tudja vállalni a koncertezést. A jó zene azonban nem marad ki a csütörtöki programból sem: 20 óra 15 perctől Koszika & The HotShots koncertjét hallgathatja meg a fesztivál közönsége.

Mint ismert, a ma kezdődő a 28. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivnak a koronavírus-járvány miatt idén rendhagyó módon nem a Kultúrpalota, hanem a marosvásárhelyi Nyári Színház ad otthont.

Ebben az évben is sok jó rövidfilmből álló, hétórás versenyprogram, számos román és magyar játékfilm várja a mozgóképek kedvelőit, de koncertek, kiállítás és felolvasószínházi előadás is szerepel a szemle programjában, amely megtalálható az alternativeiff.ro weboldalon és a fesztivál Facebook-oldalán.