Az utcán érheti meglepetés a szovátai lakosokat

„Elhagytam egy mikuláscsomagot” elnevezésű akcióval kíván boldog pillanatokat szerezni a szovátai lakosok számára a Szovátai Ifjúsági Szervezet.

Az egyedi kezdeményezést egy magyarországi fiatalember indította útjára a közösségi médiában, azzal az elgondolással, hogy december 6-án hagyjunk el az utcán egy mikuláscsomagot, ezúton örömet szerezve egy ismeretlennek. Az újszerű ötletektől és kezdeményezésektől vezérelt Szovátai Ifjúsági Szervezet úgy döntött, hogy kipróbálják városukban az igencsak eredeti és izgalmas ajándékozási módot. „Mindenki szereti a meglepetéseket. És itt a lényeg a meglepődésen, a nem várt pillanatok okozta örömforráson van, és nem a meglepetés tárgyán. Éppen ezért senki se gondoljon drága ajándékokra, a gesztust, valamint az ötlet rejtélyes izgalmát kell értékelni”- hívja fel a figyelmet a szervezet vezetője.

Az akcióhoz csatlakozott a szovátai Domokos Kázmér Líceum néhány diákja is, akik a Sz.I.Sz. (Szovátai Ifjúsági Szervezet) tagjaival együtt állították össze és csomagolták gondosan be az ajándékokat, amelyeket ma, december 5-én, este „hagynak el” a város különböző részein. Annak érdekében, hogy a kezdeményezők nyomon követhessék a csomagok útját, létrehoztak egy Facebook eseményt „Elhagytam egy mikuláscsomagot” címmel, ahová minden elhagyott csomagról feltöltenek egy fotót, majd arra kérik a szerencsés megtalálókat, hogy ők is posztoljanak egy fotót miután rábukkantak a csomagra. „Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy ha rátalálnak egy csomagra, netán belebotlanának egy dobozkába, akkor bátran vegyék fel, hisz az Övék, Nekik hagytuk el. Ez nem egy klasszikus jótékonykodás. Nem kimondottan rászorulóknak szeretnénk örömet okozni, hanem bárkinek, aki szerencsés és rábukkan a csomagra.”

Ezzel párhuzamosan a szervezet idén is megszervezte a hagyományos Mikulásjárást Szovátán és környékén. Ma este hét Mikulás járja a zónát, és keres fel körülbelül 40 családot.