Bemutatják a Pilátust a Duna Tv-ben

Vasárnap este mutatják be a Duna Televízióban a Pilátus című alkotást, az anya és lánya kapcsolatáról szól Dombrovszky Linda rendező első tévéfilmje Szabó Magda hatvanas évek elején megjelent Pilátus című regényét dolgozza fel.

A Pilátus című film január óta járja a világot nagy sikerrel, több nemzetközi fesztiválon is díjat nyert, beválogatták a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé is. A Milánói Filmdíjon a legjobb film mellett négy kategóriában is díjazták az alkotást.

A történet szerint Anna, az idős vidéki asszony megözvegyül. Lánya, a városban orvosként dolgozó Iza úgy gondolja, úgy lesz a legjobb, ha magához veszi az édesanyját. A saját közegéből kiszakított Anna és a nagyvárosi életet élő Iza kapcsolata azonban sehogyan nem működik, Anna lassacskán elsorvad az őszinte szeretetet nélkülöző együttélésben.

A filmben Izát, a lányt Györgyi Anna, édesanyját Hámori Ildikó alakítja. További szerepekben pedig Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kovács Zsolt, Kakasy Dóra, Máhr Ágnes, Székely B. Miklós és Martin Márta látható.