COVID-19: Maros megyében történt szerdán

  • Marosvásárhelyen egy kétéves kislányt fektettek be a fertőző klinikára koronavírus gyanújával. A gyereket édesanyja vitte el a SMURD-ra, miután a COVID-19-re emlékeztető tüneteket észlelt a kicsin. Mindketten három nappal ezelőtt érkeztek Maros megyébe Németországból, és itthon nem voltak házi karanténban. A fertőzőn mintákat vettek a kislánytól, hogy tesztelni tudják koronavírusra – értesítette szerkesztőségünket a prefektúra.
  • Szintén tegnap egy Maros megyében tartózkodó Bihar megyei 46 éves férfi is hívta az 112-es számot, jelentve, hogy a fertőzés tüneteit fedezte fel magát. A férfi tegnap érkezett Olaszországból. Ezt is figyelembe véve ezt a személyt is a marosvásárhelyi fertőző betegségek klinikájára szállították mintavétel céljával.
  • 6 személy érkezett tegnap Olaszországból Maros megyébe, az ő esetükben indokoltnak látták a karanténba helyezésüket. A megyei hatóságok jelentették, hogy szerda estére újabb 4 személy érkezett, és ők is a berendezett elkülönítőbe kerültek. A szóban forgó érkezők a megye határaitól rendőri és csendőri kísérettel utaztak.
  • Maros megyében 167 karanténhelyet rendeztek be az illetékesek, mostanáig 12 személyt különítettek el a kialakított központok valamelyikében. Egyre többen vannak viszont otthoni karanténban. Tegnap a Dortmund-Marosvásárhely menetrend szerinti járatának 41 utasát különítették el otthonaikban 14 napra, miután landolt a gépük a vidrátszegi Transilvania repülőtéren. A 41 személy a németországi Nordrhein Westfalen régióból érkezett. A gépen összesen 98-an utaztak. A Maros Megyei Egészségügyi Igazgatóság képviselői a légikikötő előterében ellenőrizték, hogy mindenki helyesen töltse ki az utazásával kapcsolatos kérdőívet. A légitársaság döntése alapján egyébként utas nélkül tért vissza Németországba az említett járat. Az indulásra készen állók a légikikötőben maradtak.