Digitális eszközökkel szerelték fel a paniti iskolákat

Mezőpanit község mind a 9 oktatási intézményét digitális eszközökkel szerelték fel – ezek ünnepélyes átadása megvolt a Kádár Márton Általános Iskola Dokumentációs és Információs Központjában.

Mezőpanit önkormányzata 2017-ben egy olyan oktatásfejlesztési programot indított el, amely a községbeli 5 óvoda és 4 iskola fejlesztését, valamint az itt tanuló 560 gyerek és 46 pedagógus időszerű tanulási és tanítási lehetőségeinek megteremtését tartotta szem előtt. A program célja az iskola vezetőségének és a tanítók munkájának modern oktatási rendszerbe való felzárkóztatása.

Mezőpanitban idén nagy előrelépések voltak az oktatási infrastruktúra fejlesztésében. 2016 óta tornatermet, mosdókat alakítottak ki, új kerítést építettek, kijavították a tetőzetet és mennyezetet, több terem padlózatát is kicserélték, idén pedig mind a 9 oktatási intézményben teljes lefedettséget biztosító WIFI hálózatot alakítottak ki, digitális és egyéb felszereléseket vásároltak (12 db laptop, 3 db kivetítő és vetítővászon, 7 db vezeték nélküli csatlakozású lejátszó, 6 db aktív hangfal és 9 db papírtömbös tábla), továbbá 46 pedagógus egyenként 300 lejes keretet kapott taneszközökre.

A polgármester, Bodó Előd Barna a jövőbeli tervek kapcsán elmondta, teljesen átalakjtják a csittszentiváni iskolát, illetve egy 60 férőhelyes bölcsődét is építenek.