Egészségügyi beruházások: a megyei kórház, a 2-es poli és a fertőző klinika is kap pénzt

A Maros Megyei Klinikai Kórházat és a Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórházat érintő beruházásokról is döntött a Maros Megyei Tanács a novemberi soros tanácsülésen.

A költségvetés-kiegészítés keretében 646.000 lejt különítettek el orvosi eszközök vásárlására a megyei kórház számára, az összegből 196.000 lej a megye saját költségvetéséből származik, 450.000 lej pedig adományokból és támogatásokból. Emellett jóváhagyták két beruházás munkálatainak elkezdését is, így hamarosan rajtol a 2-es számú Poliklinika és az 1-es számú Fogászati Klinika parkolójának újjáépítése, illetve nekilátnak az 1-es számú Fertőző Klinikán egy felvonó építésének a betegek számára. A két befektetés értéke 2.413.279 millió lej.

A Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu kórház esetében a tanácsosok jóváhagyták a központi pavilon alagsorának felújítását és korszerűsítését célzó beruházás műszaki-gazdasági dokumentációját és műszaki-gazdasági mutatóit. A beruházás különösen fontos, mivel jelenleg a központi pavilon alagsorának a felét nem lehet használni a nedvesség miatt. A beruházás teljes értéke 2.4 millió lej.