Egy gyerek lábát sikerült rekonstruálni

Sikeresen rekonstruálta a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház orvoscsapata egy kilenc éves kislány lábát, aki autóbalesetben sérült meg súlyosan. A hét órát tartó, rendkívül bonyolult beavatkozást elvégző orvoscsapatot a Plasztikai Sebészeti és Rekonstruktív Mikrosebészeti Osztály vezetője, dr. Dorin Dorobanţu koordinálta.

A kislányt Nagybányáról utalták át Marosvásárhelyre szeptember 5-én, miután kerékpározás közben egy teherautó elütötte. Mivel a gyerek életveszélyben volt a baleset következtében, az orvosoknak rendkívül nehéz és gyors döntést kellett hozniuk annak kapcsán, hogy amputálják vagy megpróbálják rekonstruálni a szétroncsolódott lábat – áll a kórház közleményében. A helyzet értékelése során az orvosi csapat úgy döntött, hogy elvégzi a rekonstrukcióhoz szükséges sürgősségi beavatkozásokat.

A dr. Dorin Dorobanţu vezette orvoscsapat tagja volt a sürgősségi intenzív terápiás dr. Ionuţ Branea és dr. Codrin Bucur, illetve a gyereksürgősség orvosa, dr. Simona Marinescu, továbbá dr. Florin Patraulea, dr. Derzsi Zoltan és dr. Radu Prişcă gyereksebészek, dr. Georgeta Cif plasztikai sebész és dr. Cristian Vintilă rezidens plasztikai sebész.

(Fotó: agerpres)