Egyetlen honlapon a hazai egyetemek listája és a diákélettel kapcsolatos hasznos információk

Egyetlen honlapon gyűjti össze a romániai egyetemek listáját és a diákélettel kapcsolatos hasznos információkat az Országos Magyar Diákszövetség legújabb projektje, a Felvi.ro honlap – közölték a kezdeményezők.

A Felvi.ro Románia összes felsőoktatási intézményének kínálatát lajstromozza. Az oldal elsősorban a középiskolásoknak kíván segíteni a továbbtanulásban, de több olyan funkcióval is rendelkezik, amely egyetemistáknak szól.  Romániában 90 egyetem, több mint 500 egyetemi kar, és közel 2300 szak létezik. A diákszövetség nemcsak az egyetemek adatbázisát készítette el, hanem kollégiumokat, lakáskereső és munkaközvetítő oldalakat, a diákélettel kapcsolatos információkat, egyetemi diákszervezeteket, szakosztályokat, szakkollégiumokat is összegyűjtött.

A Felvi.ro célja, hogy a középiskolások és az egyetemisták egy helyen találjanak meg minden információt az egyetemi életről, bármelyik romániai városban tanulnának is tovább – mondta Andacs Zsolt-Levente, az Országos Magyar Diákszövetség elnöke.

Az oldal kínálata hamarosan a mesterszakokkal is bővül, de kiegészül majd a doktori képzésekkel, csereprogramokkal és ösztöndíjkeresővel is – közölte Lázár Beáta, a Felvi.ro projektmenedzsere.

A weboldalt egyetemisták készítették középiskolásoknak és egyetemistáknak, ezért nyelvezete diákbarát, könnyű eligazodni az egyetemek között és a magyar szakok mindig első helyen szerepelnek a keresőrendszerben.