Elsőfokú árvízriasztást adtak ki 16 folyó vízgyűjtő medencéjére

Elsőfokú árvízriasztást adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több erdélyi, moldvai, olténiai és munténiai folyóra.

A hétfő délután 4 órától kedd éjfélig érvényes figyelmeztetés a következő folyók vízgyűjtő medencéjét érinti: Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Maros (Hargita, Maros, Fehér, Hunyad és Arad megye), Kis-Küküllő, Nagy-Küküllő (Hargita, Maros és Szeben megye), Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), Olteţ (Gorj és Vâlcea megye), Vedea (Argeş, Olt és Teleorman megye), Argeş (Argeş, Dâmboviţa, Ilfov és Giurgiu megye), Ialomiţa (Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa és Ilfov megye), Bodza (Brassó, Kovászna és Buzău megye), Putna (Vrancea megye), Tatros (Hargita, Neamţ, Bákó és Vrancea megye), Beszterce (Hargita, Suceava, Neamţ és Bákó megye), Moldva (Suceava és Neamţ megye), Suceava (Suceava megye) és Jijia (Botoşani és Iaşi megye).

Az INHGA szerint Brassó, Szeben, Dâmboviţa és Prahova megye kisebb folyóin fokozott az áradásveszély. AGERPRES/(RO – szerző: Daniel BADEA, szerkesztő: Andreea MARINESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna, kép: www.ocdn.eu)