Ettől a héttől kezdődően újra lehet repülni Marosvásárhelyről Budapestre

Szerdától, július 14-től újraindul a Budapest-Marosvásárhely repülőgépjárat, amely heti kétszer lesz elérhető, szerdán és vasárnap. Az indulási és érkezési idő változhat. Annak függvényében, hogy lesz-e kereslet iránta, napi szintre növelhetik a járatok számát. 

A repüléshez feltételeket is szabtak az illetékesek: azok utazhatnak, akik be vannak oltva, vagy akik 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív eredményét be tudják mutatni.

A repülőtér vezetősége szerint nagy az érdeklődés a törökországi és egyiptomi charter-járatok valamint, a németországi és angliai járatok iránt is, viszont kevesen veszik igénybe a Marosvásárhelyről Rómába közlekedő szolgáltatást.

Az országok besorolása és a beutazási feltételek is napi szinten változhatnak, így fontos a folyamatos érdeklődés. A repülőtér honlapján mindig közzéteszik a legújabb híreket és besorolásokat, de telefonon is tájékoztatják az érdeklődőket.

A repülőtéren lehetőség van antigén gyorstesztet készíttetni, ami elegendő a németországi és angliai járatokra, valamint igényelni lehet az egy dózisú koronavírus elleni oltást is.

(Forrás: Székelyhon)