Felavatták a marosszentgyörgyi fedett műjégpályát

Átadták Marosszentgyörgyön a magyar állam támogatásával felépített sátortetős műjégpályát. Az ünnepélyes átadón két jégkorongozó felszerelésbe öltözött miniszter köszönte meg a magyar kormány képviselőjének a létesítményt:  Tánczos Barna környezetvédelmi vízügyi és erdészeti miniszter reményét fejezte ki, hogy a korcsolyaoktató programban több száz gyerek próbálja ki majd ezeket a sportágakat, és kialakulhat egy olyan utánpótlásrendszer, amely biztosítja az említett sportág hosszú távú jövőjét, és a legmagasabb szintre emeli majd romániai és külföldi szinten is. 

Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter arra kérte a szülőket, a gyerekeket, a tanárokat, hogy használják ki maximálisan ezt a lehetőséget, hiszen a legjobban a sporton keresztül lehet fegyelemre, az életre nevelni a fiatalokat. Most elkezdődött egy munka, amelynek négy vagy tizenkét év múlva lesz meg az eredménye. De ez egy lépés ahhoz, hogy minőséget és teljesítményt követeljünk meg az edzőktől, mert felelősségteljesen kell viszonyulni a fiatalok életéhez, álmaihoz. A legjobb sportolókat kell kinevelni, hiszen nemzetközi szinten a legjobbakkal állunk versenyhelyzetben, és csak a győzteseket jegyzik – mondta többek között a miniszter.

Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára köszöntésében megemlítette: 2016 óta a magyar állam támogatásával Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson épült még új, fedett jégpálya. Több felszólaló is megemlítette, hogy a jégpályát azért kellett a Marosvásárhellyel gyakorlatilag összeépült Marosszentgyörgyön felépíteni, mert a megyeszékhely korábbi vezetése nem támogatta a tervet.  Az ünnepélyes átadót jégkorongos bemutató mérkőzések előzték meg, amelyeken mind Tánczos Barna, mind Novák Eduárd miniszter pályára lépett.

A marosszentgyörgyi sátortetős fedett jégpályát a Mens Sana Alapítvány építette a magyar kormány 264 millió forintos támogatásával. A jégpálya működtetésében a Maros megyei önkormányzat is részt vállal.

(Fotó: MTI/Biró István)