Gratulált Iohannis államfő az USA új elnökének és alelnökének, Joe Bidennek és Kamala Harrisnek

Beiktatták tegnap hivatalába Joe Bident, az Amerikai Egyesült Államok új elnökét. Tegnap, Romániai idő szerint 18.30 körül kezdődött a beiktatási ceremónia. Az ünnepségen részt vettek a volt amerikai elnökök is: Bill Clinton, Barack Obama, George Bush. Joe Biden elődje, Donald Trump a hagyományokkal szakítva nem volt jelen a rendezvényen.
Joe Biden beszédében megköszönte a támogatást azoknak, akik végig hittek benne. Akik nem támogatták, azoknak azt ígérte, hogy minden amerikai elnöke lesz. Ugyanannyira fog közdeni azokért, akik őt választották, mint akik nem. Az új amerikai elnök egységre szólította fel az amerikai népet.

Klaus Iohannis államfő gratulált Joe Bidennek és Kamala Harrisnek az Amerikai Egyesült Államok elnökévé, illetve alelnökévé történt beiktatásuk alkalmából.

“Gratulálok Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek. Meggyőződésem, hogy közösen folytatni fogjuk a két ország közötti stratégiai partnerség fejlesztését és elmélyítését, valamint a transzatlanti értékek szellemében való munkát” – írta Iohannis egy Twitter-üzenetben.

Joe Biden az Egyesült Államok 46. elnöke