Hamarosan elkezdik utalni a Szülőföldön Magyarul programban igényelt támogatásokat

A Szülőföldön magyarul program koordinátora, Ady-Kovács-Ferenczi Noémi egy a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben azt írja, mivel kitolódott az igénylések leadási határideje, ezek két részre osztva kerültek jóváhagyásra. A dokumentum szerint hamarosan több, mint 48 ezer szülőt fognak értesíteni az utalások dátumáról.

Jelen pillanatban az első körben jóváhagyottak számára történik a kifizetés. Mintegy 48374 szülőt fogunk nemsokára értesíteni levélben. Amit az értesítő levelekről tudni kell: Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az értesítőt. Ez tartalmazza az átutalás dátumát, és a teendőket, amennyiben valami probléma van a bankszámlával. Előfordul, hogy adatot kell frissíteni, vagy dokumentumokat kell aláírni, esetleg bezárt számlát szükséges újranyitni a bankban. Mindezen esetekre a levélben hívjuk fel a figyelmet.

A kifizetések február 19-től március 26-ig tartanak, minden pénteken ezen intervallumban.

Újdonság az is, hogy idén NEM ABC-sorrendben történik a kifizetés.

A szülők az értesítő levélben találják majd az OTP Bank kérését is, amelyben kérik az ügyfeleket, hogy a járványhelyzetre való tekintettel csak akkor menjenek be a bankba érdeklődni, vagy pénzt felvenni, amennyiben ez föltétlenül szükséges, avagy ha konkrétan felszólítást kapnak arra.

Kérik őket, hogy lehetőség szerint online vagy telefonon érdeklődjenek, és a pénzt az automatánál vegyék fel, vagy a kártyát használják.

Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 300 RON, a hallgatói támogatás 40 RON.