Három befutó helyet kért az RMDSZ-től az EMSZ

Kulcsár Terza József háromszéki parlamenti képviselő tudomása szerint három befutó helyet kért az Erdélyi Magyar Szövetség az RMDSZ-től.

A politikus, aki négy évvel ezelőtt a Magyar Polgári Párt jelöltjeként, az RMDSZ listáján jutott be a törvényhozásba, tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be: igényt tartana a befutó helyek egyikére. Elmondta, az elmúlt napokban találkozott Mezei Jánossal, az MPP és Csomortányi Istvánnal, az EMNP elnökével, akik számára világossá tette a indulási szándékát a decemberi parlamenti választásokon, de erről még folynak az egyeztetések.

A háromszéki MPP-s politikus elmondta: a napokban találkozott Kövér Lászlóval, a magyar országgyűlés elnökével is, az MPP tiszteletbeli elnökével, akivel átbeszélték az elmúlt négy év eredményét, és a magyarországi politikus a támogatásáról biztosította őt. Az Erdélyi Magyar Szövetség küldöttsége múlt héten találkozott az RMDSZ vezetőivel, de csak abban egyeztek meg, hogy folytatni fogják a találkozót.

Az Erdélyi Magyar Szövetség a helyhatósági választások után közölte, ha egyesítik erőiket, jobban tudnak mozgósítani és a több szavazatot szereznek. Négy évvel ezelőtt az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt közösen indult a parlamenti választásokon. Akkor Biró Zolt pártelnök és Kulcsár Terza József került befutó helyre az RMDSZ listájára. Úgy tudjuk, most Mezei János pártelnök és idősebb Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt korábbi elnöke kér befutó helyet magának az RMDSZ listáján. Toró a ’90-es évek elején volt már parlamenti képviselő az RMDSZ színeiben.

(Fotó: MTI)