Hétvégén megnyílik a víkendtelep, feltöltik a medencéket

Hétvégén hivatalosan is megnyitják a marosvásárhelyi víkendtelepet és az ott található olimpiai méretű úszómedencét, hogy edzéseket lehessen ott tartani. A Mircea Birău városi uszodát pedig a következő időszakban igényei szerint használhatja a lakosság – jelentette be a polgármester.

Soós Zoltán elmondta, hogy 3 hónap alatt, a költségvetés elfogadását követően, sikerült visszaállítani és használatba adni az olimpiai méretű sátortetős medencét, a „ballont”. Így az már jövő héttől hozzáférhető a klubok számára, edzéseknek ad otthont. Erre nagy az igény, ez bebizonyosodott az elmúlt 1 évben is, hiszen a sátortetős medence felszámolásával az összes klub a Mircea Birău uszodában keresett edzési lehetőséget, így azt eddig – szigorú beosztás mellett – csak a sportolók használhatták. Ez most megváltozik, hiszen az edzések nagy részét átszervezik a „ballonba”, a városi uszoda pedig a nagyközönség használatába kerül. Harai István, a Mircea Birău uszoda vezetője elmondta, hogy sportklubok többsége ezentúl a víkendtelepi „ballonban” fogja tartani az edzéseit. A városi uszodát ezentúl a marosvásárhelyiek használatába bocsátják, 6 és 22 óra között.

A „ballon” működésének és az ott tartott edzéseknek a koordinálását a Marosvásárhelyi VSK látja el. Az olimpiai méretű fedett medencében, a tervek szerint a jövőben városi úszásoktatást is szerveznek. Ennek a működési stratégiáját most készítik elő, hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Víkendtelepen is hivatalosan megnyílik a fürdési idény. Szombatig minden medence feltöltése befejeződik és már hivatalosan is várják a fürdőző és kikapcsolódni vágyó vásárhelyieket és turistákat egyaránt, jelentette be a város vezetője. A Víkendtelep egyelőre tesztüzemmódban nyílik meg, a medencék használata ingyenes lesz – ismertette Mátyási Levente, a telep vezetője. Pár napon belül azonban ismét belépőt kell fizetni, az árak a tavalyhoz képest nem változtak. Eszerint a Víkendtelepre reggel 7 órától este 7 óráig, a tavaly meghatározott árak alapján, a felnőttek számára 7 lejes, illetve a gyermekek számára 3,5 lejes jegy kiváltásával lehet belépni.

Fotó: Mariș Cristian Daniel