Hogyan lehetne megoldani a parkolási gondokat Marosvásárhelyen?

Bárki számára nyilvános az a ma tartandó vitaest, amely témája a városi parkolás. A Maros Közösségi Alapítvány elnöke, Gál Sándor arról értesítette szerkesztőségünket, hogy ma 16 órától marosvásárhelyi várban található Történeti és Régészeti Múzeum emeletén párbeszédet indítanak a jelzett témában. Olyan kérdésekre keresik a választ, mint pl.: Ha ön lenne a polgármester, hova építene parkolóhazákat?; Hogyan számolná fel a központi övezetekben a parkolóhelyek hiányát?; Mi a javaslata a lakónegyedek zsúfoltságának felszámolására?; Hozhatnak-e megoldást a garázsok, emeletes parkolók vagy a járdák melletti övezeteken, zöldövezeteken épített parkolók?

A parkolóhelyek hiánya általános probléma Marosvásárhelyen, megoldása halaszthatatlan, hiszen nem csupán a városközpontra, hanem a lakónegyedekre is jellemző. A szervezők most a lakosságot kérik, menjenek el a beszélgetésre és ötleteljenek közösen a megoldásokról.

Egy online kérdőívet is az érdeklődők figyelmébe ajánlanak, ez a következő oldalon tölthető ki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0BhCO_qBnTAYffmGlrfdsGjuMGn3PEvSuQYzXaoFrTClU6w/viewform?fbclid=IwAR26hs1C0FiVgvmBi5izHgGjlErGUTQsrLCKN7DSYr_0ivilfBZbGI_QyUk

(Fotó: hotnews.ro)