Idén kétszer is lehetünk angyalok

Erdélyi kézművesek indulnak körútra, hogy karácsony közeledtével rendhagyó vásár keretében bemutassák termékeiket, és ötletet adjanak az ajándékkeresésben lévőknek. A Transylvanian Art and Trade Egyesület Marosvásárhelyre is elhozza a rendkívüli vásárt.

Az Angyalkaraván nevű körúton erdélyi, egyedi, kézműves ajándékokat lehet vásárolni, be lehet környezettudatosan csomagolni azokat, lehet képeslapot küldeni a távoli családtagoknak. A szervezők nem egy hagyományos, pultok köré szervezett vásárt képzeltek el, hanem egy eseményt, amely keretében finom, kézműves kávét, teát lehet fogyasztani, kézművesekkel lehet beszélgetni, termékeket lehet megismerni, és vásárolni lehet, a termékeket pedig környezetbarát módon becsomagolni, miközben fellépők biztosítják a jó hangulatot. Minden helyszínen gyűjtést is szerveznek azon szervezetek részére, akik angyalainak több szárnyra is szüksége van. Marosvásárhelyen a Materna Központnak juttatják el az adományokat

Bemutatkoznak az erdélyi termelők

Az Angyalkaraván egyik szervezője, Czirjék Katalin elmondta, az erdélyi női vállalkozók felkarolására irányuló tevéknységeik során már korábban megfogalmazódott egy vásár szervezésének ötlete, lehetőséget teremtve ezzel a bamutatkozásra azon fejlődő vállalkozóknak, akik egyelőre nem fő megélhetési forrásként tevékenykednek, így nem tudják megengedni maguknak a hagyományos vásárok óriási asztaldíját, és lehetőséget teremtve az érdeklődőknek is arra, hogy minőségi, hazai kézműves ermékeket ismerjenek meg és vásárolhassanak. Czirjék Katalin elmondta, hogy egy mobil vásárt képzeltek el, amely célja az, hogy segítsenek a vállalkozónak a bemutatkozásban, eladásban, ugyanakkor a vásárlónak is.

Személyre szóló ajándékok – ötletekkel is segítenek

Olyan érdeklődőket szólítanak meg a vásárral, akik számára a karácsony nem az ajándékhalmokról szól, hanem fontosabbnak tartják a kisebb, szimbolikus, személyre szabott, tudatosan megválasztott, hozzáférhető áron megvásárolható termékeket, amelyek ugyanakkor helyiek és minőségiek. A vásár során segítséget, ötleteket kaphatnak arra is, hogy kinek mit vehetnek, és mindez kötetlen beszélgetés, útmutatás alapján, hiszen a vásáron nem lesznek standok, de hogy pontosan mi lesz – meglepetésnek tartogatják.

Mit lehet kapni?

A vásáron apró és személyes, kreatív ajándékot, ünnepi dekorációt, játékot, illatszert, környezettudatos termékeket, élelmiszert lehet vásárolni, az érdeklődők pedig közben megismerhetik a portékákat, műhelytitkokat tudhatnak meg.

Czirjék Katalin elmondta, a kétszer angyalnak lenni elképzelés hátterét: az a kiindulópont, hogy az érdeklődők megvásárolva szeretteinek az ajándékoz, angyallá válnak. Mivel azok, akik helyi termelőktől vásároltak, lehetőséget teremettek, hogy maga a termelő is szép karácsonyt varázsoljon a bevételből családjának, és így válik a vásárlóból másodszor is angyal. „Ha a pénz itthon, köztünk marad, megsokszorozódik“ – mondta Czirjék Katalin.

Helyszínek és időpontok:

Marosvásárhely – november 29., péntek- 16:00-21:00 és november 30., szombat -9:00-20:00 – Kultúrpalota előcsarnoka

Székelyudvarhely – december 1., vasárnap – 10:00-20:00 – Bocskay terem

Kolozsvár – december 7., szombat, 10:00 – 20:00 – Planetárium kávézó 

Segesvár – december 15., vasárnap, 10:00 – 20:00 – CFR Klub terme

Medgyes – december 14., szombat, 10:00 – 20:00 – Schuller Ház

Az esemény Facebook oldala: facebook.com/angelcaravanangel