Idén nem fogadják a tömeges zarándoklatot Csíksomlyón

Szívbéli zarándoklatra hívják mindazokat, akik a csíksomlyói búcsúra készültek a zarándoklatot szervező ferences szerzetesek. Közölték: az év elejétől készültek a zarándoklatra, melynek az eucharisztia jegyében azt a mottót választották, hogy “A Szentlélek száll le rád!” Az új típusú koronavírus-járvány, és a járvány terjedésének megakadályozására hozott rendelkezések miatt azonban az idén nem fogadhatják a tömeges zarándoklatot.

Hozzátették: e nehéz döntést a zarándokok iránti felelősség jegyében, az egészségük megóvása érdekében kellett meghozniuk. Közölték, a május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsús ünnepi szentmisét helyi idő szerint 12:30-tól tartják a csíksomlyói kegytemplomban.

A szentmisét Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye februárban felszentelt érseke mutatja be, ő mondja a szentbeszédet is. A szentmisét élőben közvetítik a kegyhely honlapján, Facebook-oldalán, továbbá a Duna Televízióban és az Erdélyi Mária Rádióban. Az alkalomra programfüzetet állítanak össze, mely letölthető lesz a kegyhely honlapjáról és Facebook-oldaláról.