Ismét bojkottálták a rendkívüli tanácsülést

Nem vettek részt az RMDSZ helyi tanácsosai a Marosvásárhelyi Helyi Tanács mai, sürgősségi tanácsülésen, mivel a napirendre tűzött költségvetés-kiegészítés tervezete ezúttal sem volt sem előkészítve, sem megfelelően megindokolva.

A helyi tanácsosok későn kapták meg a költségvetés-kiegészítés tervezetét, és az ezt alátámasztó dokumentumokat, így nem volt idejük áttanulmányozni az irathalmazt. Emellett továbbra is kérdés, hogy a városvezetés milyen forrásokból akarja és tudja biztosítani azoknak a költségvetési tételeknek a kifizetését, amelyekre a helyi tanács jóváhagyását kéri. 

A város idei bevétele legtöbb 300 millió lej lesz. Ennek ellenére Marosvásárhelynek már eddig is 411 millió lejes költségvetés volt jóváhagyva. Ez máris több mint 100 millió lejes hiányt jelent. Ezt a hiányt újabb 37 millió lejjel akarta növelni a polgármester ezen a tanácsülésen – írja közleményében az RMDSZ. A szövetség viszont fenntartja, hogy nem szabad eladósítani a várost csak azért, mert a városvezetés nem akar átgondolt költségvetést kidolgozni. A városnak a közszolgáltatások biztosítása kell jelentse az elsődleges célt! Iskolák fenntartása, közszállítás, közvilágítás, köztisztaság biztosítása az elsődleges.

Ahogy az korábban is elhangzott, amennyiben a város működése bármilyen módon veszélybe kerülne, és emiatt újabb sürgősségi tanácsgyűlés összehívására kerül sor, úgy az RMDSZ tanácsosai azon készséggel részt vesznek, és megszavazzák a szükséges kiigazításokat.