Ismét nőtt a betegek száma – Maros megyében alig módosult az esetszám

Romániában egy hét után először haladta meg tegnap a kétszázat az újonnan igazolt koronavírus-fertőzések száma, amit a média az óvintézkedések május 15-e utáni lazításával hozott összefüggésbe. A legutóbbi jelentés szerint 24 óra alatt 213 embernél mutatták ki a SARS-CoV-2 vírust, ami csaknem 30 százalékkal haladja meg a napi megbetegedések utóbbi héten regisztrált átlagát. A Digi 24 hírtelevízió felhívta a figyelmet, hogy a rendkívüli állapot feloldása utáni első fertőző gócok egészségügyi intézményekben jelentek meg: az Olt megyében a mentőszolgálat 18 ápolójának koronavírustesztje bizonyult pozitívnak, a Jászvásár két kórházában 19 alkalmazottnál és 13 páciensnél mutatták ki a fertőzést a napokban. Szászsebes városi kórházában hat alkalmazott fertőződött meg.
A járvány újraéledésének kockázataként tekintenek Romániában arra is, hogy az utóbbi tíz napban a külföldön élő román állampolgárok újabb hulláma indult haza.

Maros megyében 3 nap alatt mindössze egy új koronavírusos beteget regisztráltak, ezzel összesen 661 személy esetében mutatták ki a fertőzést. A legutóbbi jelentés szerint 517-et gyógyultnak nyilvánítottak. A vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma 63 – tájékoztat a Maros megyei prefektúra. Jelenleg 3217-en vannak otthoni elkülönítésben, 230-an intézményes karanténban, kórházban pedig 29 fertőzésgyanús személy orvosi felügyelet alatt várja a teszteredményeket Maros megyében.