Jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Liviu Dragneát

Jogerősen 3 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnököt a fiktív alkalmazások ügyében.

A legfelsőbb bíróság egy hete jelentette be, hogy május 27-én hirdet jogerős ítéletet a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál (DGASPC) történt fiktív alkalmazások ügyében, amelyben Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök a per egyik vádlottja- számolt be az Agerpres. A döntés ma megszületett.

Liviu Dragneának jelentkeznie kell a rendőrségen, vagy ha ez nem történik meg, a rendőrök lakásáról fogják elszállítani.

A legfelsőbb bíróság fenntartotta ezzel az alapfokon született ítéletet Liviu Dragnea ügyében.

A döntést az öttagú bírói testület négy tagja támogatta, az ötödik különvéleményt fogalmazott meg, azt javasolva, hogy tárgyalják újra az ügyet, mivel szerinte az alapfokú testületnek korrupciós ügyekre szakosodott bírókból kellett volna állnia.

Floarea Alesu, a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóság volt vezetőjével szemben szintén fenntartotta a bíróság a 3 év és 7 hónap letöltendő szabadságvesztésre vonatkozó alapfokú ítéletet.

Adriana Botorogeanu 2 év felfüggesztett börtönbüntetést, Rodica Miloş, a gyermekjogvédelmi igazgatóság aligazgatója 3 év felfüggesztettet, az ügy többi vádlottja szintén felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Felmentette ugyanakkor a bíróság Valentina Mirela Maricát, a család- és gyermekvédelmi központ egykori vezetőjét, illetve Bombonica Prodanát, Liviu Dragnea volt feleségét és az említett családvédelmi egykori központ koordinátorát.

(AGERPRES)