Jön az igazi tél: Lehűlés várható

Az egész ország területén lehűlés várható a következő két hétben, Erdély bizonyos pontjain mínusz 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 11-24-ére szóló előrejelzéséből.

Erdélyben a következő napokban 0 – 1 fok lesz a nappali maximum, mínusz 3 fok az éjszakai minimum. A leghidegebb idő a medencékben várható. Január 14-e és 20-a között Erdélyben nappal legtöbb mínusz 4 fokra számíthatunk, hajnalonként pedig akár mínusz 18 fok is lehet a térség egyes részeiben. Ezt követően itt is enyhülés áll be az előrejelzés szerint, mínusz 2 Celsius-fokos maximumokkal és mínusz 7-10 fokos minimumokkal. Csapadék az előrejelzés első hetén, illetve január 20-a után valószínű.

A hegyvidéken a következő napokban az évszaknak megfelelő, mínusz 3 és mínusz 5 fok közötti nappali és mínusz 8 fok körüli éjszakai értékekre kell számítani, majd január 14-én fokozatos lehűlés kezdődik, a hőmérő nappal mínusz 10 – mínusz 12 fokot, hajnalban mínusz 18 fokot mutathat.

Január 20-a után enyhül az idő, mínusz 4-6 fokos maximumokra és mínusz 10 fok körüli minimumokra készülhetünk fel. Csapadék valószínűbb január 14-éig, majd 20-a után.