Keddtől fizethetjük az adókat

Marosvásárhelyen január 14-étől lehet kifizetni a helyi adókat és illetékeket. Március 31-éig mindenkinek kötelessége legalább fél évre fizetni, de azok, akik a jelzett dátumig egész évre törlesztenek, idén is 10 százalék kedvezményben részesülnek.

A magánszemélyek a hivatal főtéri székhelyén, illetve a Tudor lakónegyedbeli kirendeltségen törleszthetnek, illetve online a ghiseul.ro oldalon keresztül.

A jogi személyek a hivatal székhelyén fizethetik ki a helyi adókat és illetékeket, vagy online is, ha felkeresik a hivatal honlapján keresztül a Globalpay applikációt. Itt – egy előzetesen lekért jelszó segítségével – megtekinthetik, hogy milyen anyagi kötelezettségeik vannak az önkormányzat felé, és törleszthetik is azokat.

A helyi adókra és illetékekre vonatkozó összes formanyomtatvány, a szükséges okiratok, a kifizetési kötelezettségeknek megfelelő IBAN-kódok, valamint további hasznos információk megtalálhatók a városháza honlapján, az Adók, illetékek és bírságok gombra kattintva.

Marosvásárhelyen évről évre növekszik azok száma, akik határidőre törlesztenek, és a magánszemélyek 64, jogi személyek 55 százaléka részesült tavaly a 10 százalékos kedvezményben, mivel március 31. előtt egész évre fizettek.