Kezdődik a Marosvásárhelyi Karácsonyi Vásár

A Marosvásárhelyi Városi Tanács döntése nyomán Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala és a helyi közösséget képviselő karitatív és nem kormányzati szervezetekkel december 3. és 24. között tartja a Marosvásárhelyi Karácsonyi Vásárt, amely két helyszínen zajlik: Vár és Színház tér. A hivatal partnere a szervezésben a Parapács Egyesület és a Mercur Egyesület.

E név alatt zajlik valamennyi esemény, amelyet a téli ünnepekhez kapcsolódóan szervezett az önkormányzat és partnerei: Gyermekváros, karácsonyi vásár, a város feldíszítése és sok más meglepetés.

A rendezvénysorozat keretében tartandó események változatosak és multikulturálisak. A Színház téren és a Vársétányon vásár lesz, ahol a kézművesek különleges és egyedi termékeket kínálnak, ugyanott lesz a Gyermekváros. A korcsolyapályák ünnepi hangulatban várják a téli sportok kedvelőit, és a rendezvény mindkét helyszínén (Vár és Színház tér) karácsonyi dalok szólnak. Videomapping technológia segítségével pedig fantasztikus fényjátékot láthatunk a Vár külső falain.

Két vonalon óránként indul Mikulás–vonat december 5-én. Az egyik a Színház teret köti össze a Vársétánnyal: Színház tér – Bernády tér – Nicolae Iorga utca – Vársétány – Vár útvonalon. A másik a Várból a Színház térre halad: Vár – Gyermekváros – Avram Iancu utca – Színház tér szakaszon.

December 3-ától két karácsonyi vásár is nyílik: egyik a Színház téren, ahol helyi termelők és kézművesek állítják ki portékáikat, a másik pedig a Gyermekvárosban, a Vársétányon, ahol további meglepetésekkel várják a kicsiket.

December 5-én, vasárnap 17 órakor ünnepi fénybe öltözik a város, az utcákon és a feldíszített fenyőfákon (Színház tér, Prefektusi Hivatal, Vár) felkapcsoljuk a díszkivilágítást, az ünnepi eseményre a Színház téren kerül sor.

A rendezvény Facebook-oldala már működik, az érdeklődők valamennyi eseményről itt tájékozódhatnak:

https://www.facebook.com/targuldecraciunmures?feed_demo_ad=23849126085190388