Kibéd és Makfalva között száguldozott

Jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt egy gépkocsivezető a Maros megyei Kibéd és Makfalva közötti 13A jelzésű országúton: 169 km/órás sebességgel száguldott egy olyan szakaszon, ahol 90 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség – tájékoztatott vasárnap a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrség megyeszintű ellenőrző akciója során 494 bírságot róttak ki, ezek közül 397-et a sebességhatár túllépése, ötöt szabálytalan előzés, 36-ot pedig a járványvédelmi intézkedések be nem tartása miatt.

Az ellenőrzések nyomán negyvenhárom gépkocsivezető jogosítvány nélkül maradt – 32 gyorshajtás, 11 más szabálytalanság miatt -, és bevonták kilenc jármű forgalmi engedélyét.

A Maros megyei közlekedésrendészet munkatársai Szeben, Brassó és Hargita megyei kollégáikkal közösen végezték az ellenőrzéseket, amelyek az egyéni védelmi intézkedéseknek a személyszállító járműveken való betartására is kiterjedtek – derül még ki a közleményből. AGERPRES/(HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna, Fotó: ziarulderoman.ro)