Kortárs művészetek fehér éjszakája

Pénteken tartják a Galériák Fehér Éjszakája című rendezvénysorozat idei kiadását, amelyhez Bukaresten kívül 12 romániai város csatlakozik. A Marosvásárhelyen negyedik alkalommal megszervezett rendezvény keretén belül galériák, múzeumok, kiállítóterek, alternatív helyszínek, valamint képzőművészek műtermei nyitják meg kapuikat a közönség előtt.

Kilenc marosvásárhelyi helyszínen (pl. Kultúrpalota, K’ARTE szoba, Art Nouveau Galéria, Bernády ház, B5 Stúdió, Ariel stb.) várják a látogatókat, hogy estéjüket, netán éjszakájukat a kortárs művészet társaságában töltsék. A Galériák Fehér Éjszakája lehetőséget nyújt a helyi közönségnek, hogy a kortárs kultúrát a maga sokszínűségében ismerje meg, ez alkalommal a képzőművészettől a fényfestésen át változatos élményben legyen részük, s mindezt különböző formákban, a múzeumi kontextustól a kreatívabb kurátori koncepciókon át a műtermi közegben kiállított alkotásokig.

A Galériák Fehér Éjszakája marosvásárhelyi kiadásának szervezője a K’ARTE Egyesület, partnerei: B5 Stúdió, Minitremu Egyesület, Marosvásárhelyi Képzőművészek Szövetsége, Bernády Ház, Maros Megyei Múzeum, 112 Cofeee & Co. Kávézó, Maros Megyei Tanács és Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala.

Részletes program: noapteagaleriilor.ro.

(Fotó: zi-de-zi.ro)