Közösségi tér nyílik Marosvásárhelyen

A Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács kezdeményezésére február 17-én nyitja meg kapuit Marosvásárhelyen a Kossuth utca 22. szám alatt a Közeg közösségi tér. Ennek fő célja, hogy elsősorban az itthon maradt és itthon tenni akaró fiatalok projektjeinek és kezdeményezéseinek teret biztosítson. A közeg minden olyan törekvésnek helyet ad, amelyek hozzájárul a város és a régió szellemi, kulturális és gazdasági fejlődéséhez. Emellett a tér közösségi irodaként is működni fog, amely a coworking irodák mintájára alternatívát jelent mindenkinek, aki nem otthon, vagy a kávézóban szeretné a napi tevékenységét, munkáját elvégezni. A közeg alapcsapatának tagjai különböző tevékenységekben vállalnak szerepet:

Birtalan István – a közeg ötletgazdája és megálmodója

Iánosi Zsolt – logisztikai felelős

Frunda Csenge – jogi ügyekért felelős

Kiss Szilárd – fiatal orvosok klubjának kezdeményezője

György Levente Bródy – programfelelős

Bereczky Sándor – állandó kiállítótér igazgatása (alkotók, képzőművészek)

Ungvári Csongor – civil szervezetekkel való együttműködésért felelős

Labancz Dávid – kommunikációért felelős

Borsos Csaba – brand manager

A közeg három állandó rendezvénnyel indít:

  • Február 18-án, kedden az Erdély FM Rádió műsorvezetője Németh Szabolcs Előd filmkritikus által alapított és vezetett marosvásárhelyi Édentől Keletre filmklub kerül megszervezésre.
  • Február 20-án, csütörtökön a Dr. Kiss Melinda által vezetett Salus Plus beszélgetés sorozat első felvonására kerül sor.
  • Március 6-án, pénteken Olvasóklubb, írás- és beszédfejlesztő műhelymunka lesz, 16 éven felülieknek, Brassai Eszter vezeti ezt.

Az állandó rendezvények mellett továbbá február 26-án, szerdán a Slam Poetry Marosvásárhely szervezésében: Underground Slam Poetry Session – performatív előadás, amelynek témája a férfi-nő közötti kapcsolat illetve a gender kérdés. A szervezet facebook oldalán minden információ az érdeklődők rendelkezésére áll.