Közvitán Marosvásárhely idei költségvetése

Majdnem tizenhét százalékkal több pénzből gazdálkodik idén Marosvásárhely, mint tavaly. Idén hangsúlyt fektetnek az uniós alapok lehívására, infrastrukturális beruházásokra. Az idei költségvetés 492 millió lej, amely 16,8%-kal több, mint a 2020-as. 142 millió lejt terveznek beruházásokra, ez azonban magába foglalja a kötelezettségvállalási hiteleket.

Ebből az összegből mintegy 40 millió lej menne szabadidő és sport tevékenységekre és beruházásokra. 25 millió lej közszállításra, 17-17 millió lejt terveznek utcai infrastruktúrára és közszolgálatokra, 9 milliót oktatásra, 6-ot pedig köztisztaságra. Az önkormányzat az utcai infrastruktúra fejlesztésében a nyár végi, őszi költségvetés-kiegészítésre is számít, újabb mintegy 17 millió lejjel növelné annak költségvetését. Az oktatásra szánt összeget a tanügyi intézmények infrastrukturális beruházásaira tervezik, évente növelnék az erre szánt pénzalapokat.

Akik szeretnének, április 8-ig tehetnek javaslatokat a költségvetés-tervezetre vonatkozóan az infopublic@tirgumures.ro e-mail címen és az intézmény székhelyén.