Levendulás Piknik a magyarózdi levendulásban

Levendulás Piknik a magyarózdi levendulásban

Erdély szerte több domb lila ruhát ölt, pompás levendulavirágzásnak lehetünk tanui. Régmúlt idők igencsak nagy kedvence a csodanövény, bódító illatával és gyönyörá színével hamar belopja magát az emberek lelkébe. A romantikus, mesébe illő levendulamezők elkápráztatják az odaérkezőt, egyre népszerűbbé válik a növény közösségépítő jellege is, hiszen a rabul ejtő jótékony virágra sokan kiváncsiak.

A virágzás összehozza az embereket, egyre többen fedezik fel akár azokat a környékeket is amelyekről eddig csak éppen hallottak, de nem nagyon volt ok miért odalátogatni, pedig csupa csoda. Ilyen Magyarózd, kevesen látogatnak oda, de reméljük tudunk ezen segíteni, hiszen a csendes, mezőségi településen a történelem mesél, az emberek kedvesek és barátságosak és itt szervezi a Transylvanian Art and Trade Egyesület június 27-én azt a Levendulás Pikniket ahol találkozni bódító levendulaillatban jó! A Lilla Lavandland levendulaföldje egy napra biztos, hogy csupa zsongás lesz, kicsiknek nagyoknak izgalmas szórakoztató programokkal.

Ahhoz, hogy az itt töltött idő felhőtlen legyen, gondtalan, kellemes és idézze az erdályi tájak jellegzetességét a szervezők úgy gondolták, hogy közösségi tevékenység gyanánt megépítik Erdély első közösségi fa pottyantósát – a Pottyikumot, mely mindenkié lehet egy kicsit, adományokból.

 Igen, ez első olvasatra akár viccesnek is tünhet viszont hogyha bárkit is hív a természet a domboldalon akkor nem biztos, hogy molygunk már hanem igyekszünk megkönnyebbülni. Mindenkinek van ilyen emléke nemde? Hát a levendulásból?