Lezárták a Papiu Főgimnáziumot is

Maros megyében négy oktatási egység tért át online oktatásra, köztük van a marosvásárhelyi Alexandru Papiu Ilarian Főgimnázium és egy marosvásárhelyi óvoda. Azért nem mehetnek be a termekbe, mert COVID-19-cel diagnosztizálták a közösség egyes tagjait. Piros, azaz hármas forgatókönyv szerint zajlik az oktatás továbbá Mezőmadaras község iskoláiban és Mezőbodon település egy iskolájában és egy óvodájában. Marosvásárhelyen egyébként minden iskolában a sárga forgatókönyv szerint zajlik a tanítás, ugyanis az utóbbi 14 nap során több mint 160 új koronavírusos megbetegedést jelentettek a településen.

Claudiu Bîndilă Maros megyei főtanfelügyelő emlékeztetett, hogy a rendelkezés értelmében 14 napra digitális oktatásra kell áttérni, ha az illető iskola három különböző osztályában három diák megfertőződik. A pozitív teszteredmények számának növekedése miatt a megyeközpont minden oktatási intézménye sárga (kettes) forgatókönyvre tér át, vagyis az óvodások, az elemi osztályosok, a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek járnak iskolába, a többiek pedig csoportbontásos rendszerben, az iskolai és az on-line oktatás váltogatásával tanulnak.


Keddig 2066 személynél mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget Maros megyében. A legutóbbi 24 órában 25 új esetet jeleztek. A megyében 153 fertőzöttet ápolnak kórházban, 57 személyt a fertőzés gyanúja miatt utaltak be. Maros megye kórházaiban eddig 133 koronavírussal fertőzött személy halt meg.