Ma kinyit a könyvtár

Mától újra kinyit a Maros Megyei Könyvtár, néhány óvintézkedést vezettek be. A legnagyobb változás a nagy olvasóterem használatával kapcsolatos: itt egyelőre nem lehet tanulni, csak azokat fogadják, akik az ott található könyvet tanulmányozzák, és az érdeklődők csak egy órát tölthetnek ott.

Zárva marad a folyóiratolvasó terem, de a szolgálatos könyvtáros kérésre lefotózza és elküldi a kért cikket. Kérik az olvasókat, maszkkal tartózkodjanak a könyvtárban. Azok, akik a régóta kivett könyveket még nem vitték vissza, ezt most megtehetik, késedelmi büntetés nélkül visszaveszik. A könyvtár 10 és 18 óra között van nyitva, de 13 és 14 óra között szünetet tartanak fertőlenítés végett.

A Kultúrpalota június 1-jétől lesz nyitva, bár még folyamatban vannak a felújítási munkálatok, és emiatt néhány galéria zárva marad. A Tükörterem, a Hangversenyterem, a szecessziós kiállítás, a Bernády-emlékszoba, a Dandea-emlékszoba és a Kultúrpalota előcsarnok lesz látogatható. A művészeti galériák a felújítási munkálatok miatt zárva maradnak. Nem nyílik meg a Természettudományi Múzeum és a marosvásárhelyi várban működő Régészeti és Történeti Múzeum sem, mivel mindkét épületben felújítási munkálatok zajlanak.

Várja viszont az érdeklődőket a  Néprajzi és Népművészeti Múzeum. A látogatóknak be kell tartaniuk a vészhelyzeti állapotban bevezetett általános óvintézkedéseket, így a társadalmi távolságtartás és védőmaszk viselése minden látogató számára kötelező.

A többi kulturális intézmény, így a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, a Maros Művészegyüttes és az Ariel Bábszínház egyelőre nem kezdi újra a tevékenységét, hiszen továbbra is tilos koncerteket és kulturális rendezvényeket szervezni zárt térben.