Maros megyében négy településen állandó maszkviselés vált kötelezővé

Maros megyében négy településen meghaladta az új koronavírus-fertőzések 1000 lakosra számolt mutatója a 3-at. Ennek értelmében Koronkán, Mezőbodonban, Marosszentannán és Marosvécsen a szabadtéren is kötelezővé vált a maszkviselés.

Maros megyében a prefektúra tegnap arról tájékoztatott, hogy törölték a hét elején hozott rendelkezéseket, és az országos katasztrófavédelem intézkedéseit ültetik gyakorlatba.

A döntés értelmében a helyi hatóságoknak az adott településen annak függvényében kell a vendéglátóhelyek, mozik, színházak és koncerttermek működését korlátozniuk, vagy felfüggeszteniük, hogy a lakosság hány ezreléke fertőződött meg az utóbbi két hétben. Ha a fertőzési ráta 1,5 ezrelék alatt van, akkor ezek a férőhelyek 50 százalékával, ha 1,5 és 3 ezrelék között van akkor kapacitásuk 30 százalékával működhetnek, 3 ezrelék felett pedig be kell zárni őket, a lakosságnak pedig a lakásukat elhagyva kötelező módon védőmaszkot kell viselnie.

Maros megyében tehát négy település már meghaladta a 3-as mutatót, és több helység közelíti meg ezt az értéket: többek között Marosvásárhely, ahol a mutató 2,83, Nyárádtőn 2,85, Marosszentgyörgyön 2,82 és Maroskeresztúr 2.68 század ezrelék.

Maros megyében a legutóbbi jelentés szerint 123 új koronavírus-fertőzéssel 2846-ra emelkedett a járvány kezdete óta regisztrált betegek száma.