Marosvásárhelyen a 100 Tagú Cigányzenekar

Május 17-én vendégszerepel a marosvásárhelyi Kultúrpalotában a 100 Tagú Cigányzenekar. Az előadásra 18 és 23 óra között kerül sor.

„A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar a világon egyedülálló zenei formáció. A világhírű társulat 34 éve alakult és klasszikus szimfonikus zenekarként működik.
Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália és Európa neves városaiban számos alkalommal koncertezett. A Múzeumok éjszakája alkalmából, 10 év után újra a Kultúrpalota színpadán látjuk őket vendégül.

A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.” – számol be a 100 Tagú Cigányzenekar fellépéséről az ennek népszerűsítésére létrehozott Facebook esemény. A színpadon emellett, Miklós Szilvia és Szilágyi Sándor vendégművészek is fellépnek. Jegyek a Kultúrpalota jegypénztárában és a biletmaster.ro-n kapható.

(Fénykép: Facebook)