Marosvásárhelyen gyűlnek össze a Kárpát medencei vállalkozók

Marosvásárhely, Maros megye és a régió is megérett arra, hogy a Kárpát medencei vállalkozóknak bemutatkozzon, és ezt egy konferencia révén teszi meg február elején, Marosvásárhelyen – hangzott el ma délelőtt a St.Georgius Manager Club sajtótájékoztatóján. A 2018-ban megalakult klub a helyi magyar vállalkozókat tömöríti összefogás és tapasztalatcsere céljával, és együttműködésük révén a régió fejlődését segíti elő – mondta Szathmáry Zsolt, a St.Georgius Manager Club elnöke.

Besenyei Sarolta a CED -Közép Európai Gazdaságfejlesztési Hálozat Kft. Marosvásárhelyi regionális képviseletének vezetője szerint a klub és a térség is készen áll arra, hogy megmutassa magát, és a február 6-7-én első alkalommal tartandó Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Konferencián így 50 magyarországi, szerbiai és szlovákiai magyar vállakozó lesz jelen, olyan cégek, amelyek érdekeltek az itteni piacra való belépésre és az együttműködésre.

A két napos rendezvény az erdélyi és közép-kelet-európai gazdasági lehetőségekről és sikertörténetekről szól majd. Abrán György, a Wizzair volt kereskedelmi igazgatója, Nagy Ágnes a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának volt tagja, Gogolák Hrubecz Zsolt a Multinvest igazgatója és Szendrői Gábor Concorde MB Partner előadásait tekinthetik meg az érdeklődők a Kultúrpalota kistermében.