Marosvásárhelyen nem ingyenes a parkolás!

Bár a polgármester tanácsadója, Claudiu Maior azt közölte, hogy ingyenessé vált a parkolás Marosvásárhelyen, majd ez a hír a közösségi hálón is terjedni kezdett, nincs szó ilyesmiről.

A pontmaros.ro-nak nyilatkozva a városháza szóvivője, Cosmin Blaga azt mondta, nem volt felfüggesztve a díjbefizetési kötelezettség. Elismeri, hogy a parkolódíj befizetését ellenőrző piacigazgatósági emberek egyéb elfoglaltságuk miatt ritkábban nézik meg, hogy mindenki szabályosan parkolt-e, ennek ellenére a parkolás nem ingyenes.

Közben létezik egy tanácsi határozattervezet, amelyet tegnap iktatott Biró Csaba Szilveszter és Kovács Lajos Alpár, és amely jelentős illetékkedvezményt ír elő a marosvásárhelyi vállalkozások számára: a dokumentum előírja az illetékek felfüggesztését a kényszerállapot idejére, majd az ezt követő hat hónapban 75 százalékos kedvezményt helyez kilátásba. ár a fő kedvezményezett ebben az esetben az üzleti szféra, a magánszemélyek is részesülhetnek a kedvezményekből: páldául a parkolási és a garázs illeték az ő esetükben is eltörlődne a szükségállapot idejére, majd fél évig kedvezményessé válna – magyarázta Biró Csaba Szilveszter.