Megérkezett Maros megyébe a COVID-19 elleni oltás második szállítmánya

Megérkezett Maros megyébe a COVID-19 elleni oltás második szállítmánya, az oltóanyagokat ki is osztották a megyében működő központoknak. Az 1.340 adag szérumot az országos oltási stratégia értelmében az állami és magánintézmények alkalmazásában álló egészségügyi és szociális dolgozók kaphatják meg. A szállítmány a brassói elosztóközpontból érkezett, és ezen a héten fel is használják azokat. Ezzel 2. 315-re nő a megyének kiutalt oltóanyagok száma.

A Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, dr. Claudiu Puiac azt mondta, az első adagból 310 személyt oltottak be, a második szállítmánnyal pedig 420 adag érkezett az általa vezetett intézménybe. Hozzátette, eddig nem tapasztaltak semmilyen mellékhatást a beoltott személyeknél. Míg az első körben a kórház dolgozóit oltották be, a második szállítmánnyal érkezett vakcinából más intézményben dolgozó egészségügyi alkalmazottak is részesülhetnek, tekintettel arra, hogy a feliratkozás online zajlik.

A Maros Megyei Klinikai Kórház 520 alkalmazottja kapta meg ezidáig a szérumot, mondta dr. Ovidiu Gârbovan menedzser. Az intézmény hétfőn újabb 535 adagot kapott.

Maros megyében ettől a héttől mind a hét oltásközpont megnyitotta kapuját. Marosvásárhelyen két helyszínen, Szászrégenben, Szovátán, Segesváron, Marosludason és Dicsőszentmártonban pedig további egy-egy intézményben kapják meg a vakcinát az egészségügyben és a szociális hálózatban dolgozók. Az erdőszentgyörgyi és nyárádszeredai egészségügyben dolgozókat Szovátán oltják be.