Meggondolta magát a tanügyminiszter: csak egy héttel mennének később nyári vakációra a gyerekek

Noha tegnap este Sorin Cîmpeanu bejelentette, hogy aláírja a nyári szünidő két héttel történő megrövidítéséről szóló rendeletet, az oktatási miniszter ma újabb javaslatot szorgalmaz, amely szerint csak egy héttel később mennénel vakációra a gyerekek.

A tárcavezető az edupedu.ro portálnak azt mondta, nyitott a diákok érdekeit szolgáló javaslatokra, ezért csütörtökön konzultálni szeretne a tanügyi szakszervezetek, a tanulók és a szülők képviselőivel az idei tanév rendjéről. A találkozón javasolni fogja, hogy a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek a tanév eddigi rendje szerinti időpontokban képességvizsgázzanak, illetve érettségizzenek, a többi diák számára pedig egy héttel később, június 18. helyett június 25-én kezdődjön a nyári szünidő. Javaslatai között szerepel az is, hogy a nyári vakációig a diákoknak néhány szombaton pótórákat tartsanak, így nem lesz tananyagkiesés.

Cîmpeanu közölte, hogy a korábbi elképzelése nem változik: a tavaszi vakáció nem kéthetes, hanem négyhetes lesz, április 2-tól május 4-ig tart. A diákok május 5-től folytatják a tanévet, az iskolába járás módosított forgatókönyvei szerint.