Meghaladta a százat a betegek száma

103 koronavírussal fertőzött beteget tartanak nyilván Maros megyében a legutóbbi hivatalos jelentés szerint. A perefektúra tájékoztatójából kiderült, hogy meghaladta a 10 ezret az otthoni karanténban lévők száma: 10 447 személy van házi elkülönítésben, 591 személy pedig intézményes karanténban. A járvány kezdete óta hat személy gyógyult meg a fertőzésből Maros megyében, és hatan hunytak el.

A legutóbbi hivatalos adat szerint 24 óra leforgása alatt Maros megyében több mint 200 rendőr biztosította a rendet. 214 bírságot szabtak ki, ezek összértéke közel 480 ezer lej. Zömében a kijárási tilalomra vonatkozó rendelet megszegése miatt büntettek. A lakhelyi elkülönítésre vonatkozó szabály be nem tartása miatt egy személyt karantén-központba helyeztek át. A megyében folyamatosan razziáznak a rendfenntartók, ellenőrzik a gépkocsikat és biztosítják azoknak a megyén áthaladó autóknak a kíséretét, amelyben külföldről hazatérő vendégmunkások utaznak.

A hatóságok újra felhívják a lakosság figyelmét, hogy továbbra is az a legfontosabb, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon, ne érintkezzen, ne találkozzon másokkal, ha bevásárlás vagy munka miatt kénytelen valaki kimenni a lakásából, tartsa be mindenkitől a 2 méteres távolságot, és gyakran mosson mindenki alaposan kezet meleg vízzel és szappannal. Klaus Johannis azt üzente a lakosságnak, hogy mindenki otthon ünnepeljen húsvétkor, ne keressük egymás társaságát, ne menjünk sehova és ne fogadjunk vendégeket.

(Fotó: IPJ)