Megvan a megye is!

A közvetlen elnökválasztás óriási legitimációt ad, de nagy felelősséggel jár – nyilatkozta ma hajnalban Péter Ferenc, Maros Megyei Tanács újraválasztott elnöke. Azt mondta, kettős a győzelem, hiszen az RMDSZ megynyerte a megyei tanácselnöki tisztséget, sőt a megyei pozícióját is megerősítette. Az RMDSZ ugyanis a megyei tanácselnöki szék mellett idén 3-mal több polgármesteri széknek örvendhet, mint mint 2016-ban: negyvenegy településen sikerült RMDSZ színekben induló, vagy az RMDSZ által támogatott jelöltnek elnyernie a polgármesteri tisztséget. Péter Ferenc hozzátette, folytatják a munkát, hogy Maros megye élen legyen a következő években.

„Engedjék meg, hogy megköszönjem legeslegelső sorban azoknak a választópolgároknak, akik megtiszteltek és eljöttek részt venni a választásokon, és szavazatukkal biztosították az RMDSZ sikerét is. Én ma úgy gondolom – és nagyon fontos ez számunkra –, hogy sikerült megerősíteni az önkormányzati képviseletünket, ebben a pillanatban 40 önkormányzat vezet a részleges párhuzamos számlálások alapján az RMDSZ, amelyekből 38 RMDSZ színekben indult polgármester, és két helyen RMDSZ támogatással indult személyről van szó.

Engedjék meg, hogy kiemeljem, hogy Marosvásárhelyen győztünk, Szászrégenben győztünk, ugyanúgy Berectelkén győztünk, ahol nagyon rég nem volt polgármesterünk, és egyedüli hely, ahol nem sikerült visszaszerezzük a polgármesteri széket, az Makfalva: ott megmaradt az előző polgármester” – fogalmazott Péter Fernec.