Moldvától Nagykállóig népzenei koncert gyerekeknek és felnőtteknek

A Pál István Szalonna és Bandája interaktív népzenei koncertsorozatának november 4-i megállója Szováta lesz. A Moldvától Nagykállóig tartó, gyermekeket és felnőtteket egyaránt magával ragadó népzenei utazásnak Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtő munkássága ad útmutatást.

A koncert során életre kelnek olyan hangszerek, melyek ezen vidékek sokszor már elfeledett örökségét vigyázzák. Gyönyörű utazás ez, melyben több száz év és kilométer válik élővé.
Azon művek eredeti forrásait is hallhatja a közönség, melyek híres zeneszerzőink tollából fakadva váltak a világ legnagyobb koncerttermeinek ünnepelt muzsikájává (Galántai táncok, Székely fonó, Román népi táncok, Kállai kettős…)
Fontos eleme a koncertnek a közös éneklés, hiszen ezen népdalok befogadása akkor okozza a legteljesebb örömöt, ha magunk is részeseivé válunk.

A Hagyományok Háza által szervezett koncertre november 4-én két időpontban is sor kerül: délelőtt a gyermekek számára 11.30-tól, az érdeklődő felnőtt közönség számára pedig este 19 órától.