Mosolyt csomagoltat karácsonyra a színház

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ajándékgyűjtésbe kezd a rákos gyerekek számára a téli ünnep közeledtével. Az adományokat mától lehet elhelyezni a színház bejáratainál: a főbejáratnál található adományládába – kedd-pénteki napokon 9.00 és 15.00 óra között és előadások kezdete előtt egy órával –, valamint a művészbejárónál (a Kisterem bejáratánál) naponta 8.00–22.00 óra között.

A színház a gesztussal az Együtt a Rákos Gyermekekért Egyesület számára gyűjt, és kérik a marosvásárhelyieket, hogy amennyiben módjukban áll, ajándékozzanak csomagot a 6 hónapos és 17 éves kor közötti gyerekek számára. Annak érdekében, hogy a gyerekeknek szép de ugyanakkor hasznos ajándékot adományozzanak, a színház javasolja, hogy a csomagba tusfürdő, fogkefe, fogkrém, sapka/kendőcske/sál, egy apró játék, egy könyv, termosz/csésze, színes/nedves zsebkendő kerüljön. Az orvosok által előírt étkezési korlátozások és étrend betartásának érdekében felkérik ugyanakkor az ajándékozni vágyókat, hogy élelmiszereket és édességeket ne tegyenek a csomagba. Ehelyett bátorítást, jó kívánságokat és kedves gondolatokat megfogalmazó levelet, vagy képeslapot mellékelhetnek, amellyel örömöt szerezhetnek a megajándékozottnak.

Az adományokat december 12-ig gyűjtik. Kérik, hogy a csomagokon tüntessék fel a megajándékozni kívánt gyerek nemét, életkorát – és könyvajándék esetében a kötet nyelvét.

Pénzbeli támogatás az Egyesület bankszámlaszámára történő utalással lehetséges, illetve egy festmény megvásárlásával – azon alkotások közül, amelyek a Színház előcsarnokában kerültek kiállításra. Az Egyesület bankszámlaszáma a következő:

“Együtt a Rákos Gyermekekért” Egyesület (Asociaţia Împreună pentru Copiii cu Cancer)

Marosvásárhely, Florilor utca 12/1 szám

CIF: 20574105

IBAN: RO56 BTRL 0270 1205 A499 92XX

Bankszámlaszámot kezelő intézet neve: Transilvania Bank