Negyven településen és a fővárosban okozott károkat a vihar az utóbbi 24 órában

Tizenhárom megye összesen 40 településén és a fővárosban is szükség volt az utóbbi 24 órában a katasztrófavédelem alakulatainak segítségére a rossz időjárási viszonyok következményeinek elhárítása végett – közölte szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

A tűzoltók 34 házból, 75 udvarról és 26 alagsorból szivattyúzták ki a vizet az elmúlt nap folyamán, és 93, az úttestre dőlt fát is el kellett távolítaniuk. A letört fák 36 személygépkocsi megrongálódását okozták.

A narancssárga és vörös jelzésű figyelmeztetés miatt az IGSU a Ro-Alert rendszeren keresztül értesítette a lakosságot Dâmboviţa, Galac, Temes és Tulcea megyében a várható veszélyekről.

Szerda reggel továbbra is a helyszíneken dolgoztak a katasztrófa-elhárító alakulatok Argeş, Brăila, Buzău, Galac, Giurgiu, Ilfov és Olt megye különböző pontjain, valamint Bukarestben, mert a lezúduló heves eső és szél épületelemeket és faágakat sodort a földre.

Neamţ megyében a 15-ös országúton leállt a közlekedés, mivel az úttest beomlott. A 17B jelzésű országúton (Neamţ megye) és az 1B jelzésű országúton (Buzău megye) időlegesen szünetel a közúti forgalom.
(AGERPRES, kép: www.depositphotos.com)