Nincs menekvés: 17 településen bezárnak a vendéglők, kávézók

Maros megyében 17 településen zárnak be holnaptól az éttermek, kávézók és klubok belterei – erről döntött a megyei vészhelyzeti bizottság, miután a szóban forgó településeken a koronavírus-fertőzéses esetek száma ezer lakosra vetítve az utóbbi két hétben meghaladta az 1,5-öt. Egyelőre 7 napra szól a korlátozás a meghosszabbítás lehetőségével.

A vészhelyzeti bizottság határozata értelmében szállodákban, vendégházakban vagy egyéb szállásegységekben működő éttermek és kávézók csak a saját vendégeiket láthatják el. A vendéglők, klubok és kávézók esetében megengedett az ételek és italok elkészítése és forgalmazása, abban az esetben, ha azokat nem az egység területén fogyasztják el. Azaz elvitelre, illetve hazaszállításra lehet készülni. A teraszokon, épületeken kívül megengedett a kiszolgálás, abban az esetben, ha biztosítani tudják az asztalok közötti legkevesebb 2 méteres távolságot, illetve legfennebb 6 személy ülhet egy asztalnál, az egészségügyi előírások betartása mellett. Hasonlóképpen a szerencsejátékkal foglalkozó cégeknek is felfüggesztik a tevékenységét hét napra, kivéve azokat a fogadó- és sorsjegyárus irodákat, ahol jegyeket forgalmaznak és betartják a kötelező egészségügyi intézkedéseket.

A rendelet a következő településekre érvényes: Marosvásárhely, Nyárádtő, Magyaró, Bala, Marosvécs, Koronka, Maroskeresztúr, Oláhkocsárd, Kutyfalva, Tekeújfalu, Mezőbodon, Mezőrücs, Marosszentkirály, Marosszentgyörgy, Marosszentanna és Vajdaszentivány – tájékoztatott a prefektúra.

(Fotó: agerpres)