Nóráért táncol ma este a Maros Művészegyüttes

A Maros Művészegyüttes, a Napsugár és a Borsika néptáncegyüttesek csatlakoznak Nóra adománygyűjtéséhez, és jótékonysági rendezvény keretén belül felkérik a rendezvény részvevőit, hogy lehetőségeik szerint támogassák a Nóra gyógyulásához szükséges génterápiát. A művészek ma este 18 órakor lépnek fel a Maros
Művészegyüttes kövesdombi székhelyén.
Nóra egy 4 éves kislány, akit az országban egyedüliként egy ritka, ám annál komolyabb, anyagcserezavaron alapuló mitokondriális betegséggel diagnosztizáltak. Szervezete nem bontja le a fehérjéket és nem alakítja át azokat energiává, így toxinok gyűlnek fel, melyek fokozatosan leépítik, károsítják az idegenrendszert, állapota így lassan, de folyamatosan romlik. A kislány egyedüli esélye egy életmentő génterápia, amely hosszas folyamat és nagyon költséges. A szülők 350.000 dollárt kell, hogy összegyűjtsenek a terápiára, ezért hálásak minden adományért és segítségért.

Adományozni ma este a helyszínen vagy a Nórának létrehozott egyesület bankszámlájára való utalással lehet: RO53RNCB0188162801100001 – BCR Tg. Mureș – Asociația Copiilor cu Boli Mitocondriale. A szülők Revolut-os utalást is fogadnak a +40 740 888 401-es telefonszámon.