Nyári programsorozat indult Szovátán

Nyári programsorozat indult Szovátán a fürdőközpont Petőfi parkjában. A Maros Megyei Tanács és a szovátai önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvénysorozatot 2016 óta szervezi a Bernády Közművelődési Egylet a Turisztikai Információs Iroda közreműködésével. A kulturális előadásokból, szórakoztató programokból álló rendezvénysorozat által Szováta város vezetősége kikapcsolódási lehetőséget kíván teremteni mind a turisták, mind pedig a helyiek számára.

A kezdetben helyi, illetve környékbeli fellépőkből álló repertoárt ma már országos népszerűségnek örvendő előadók és együttesek tarkítják. A szovátai népi- és modern táncegyüttesek, zumba-aerobik és kango csapatok, zenekarok és előadók mellett fellép a Maros Művészegyüttes román és magyar tagozata, a Bekecs Néptáncegyüttes, a Doina Hundorfului és Spice Mureșene táncegyüttesek, a kolozsvári Operettissimo, a korondi és parajdi fúvószenekarok, illetve egyéb változatos műfajt képviselő fellépők.  

Az előadások csütörtöktől hétfőig zajlanak, este 8 órától (változás esetén 19 órától), a Petőfi parkban felállított színpadon. Az események időpontjáról, valamint a fellépőkről pontos információt a Visit Szováta Facebook oldalán találnak az érdeklődők.