Okoseszközöket gyűjt az RMDSZ Nőszervezete azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak csatlakozni az online oktatáshoz

A Segíts okosan! adománygyűjtő kampányhoz csatlakozott az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete is. A gyűjtést partnerségben különböző egyesületekkel, civil szervezetekkel bonyolítják le.

Csiszér Izabella, a Maros megyei Nőszervezet ügyvezető elnöke elmondta, eddig öt helyszínen hirdettek gyűjtést: Nyárádszeredában a TITAN egysülettel partnerségben a Kultúrotthonban fogadják az adományokat, Szászrégenben a Csillag egyesülettel közösen a Mihai Viteazul utca 5. szám alatt gyűjtenek, Vámosgálfalván a Küküllőmenti Ifjúsági Közösség Egyesülettel közösen zajlik az akció, az adományokat a Fő út 129. szám alatt fogadják, Dicsőszentmártonban pedig a Zorilor negyed 2/H8 szám-hoz lehet bevinni az adományokat, Mezőpanitban az Önkormányzat épülete ad otthont a gyűjtésnek a Mezőpaniti Fejlesztési Egyesület segítségével.

Marosvásárhelyen jelenleg még egyeztetés alatt van a gyűjtőpont kiválasztása, aki a megyeszékhelyen szeretne adományozni, írjon bizalommal üzenetet a Maros megyei Nőszervezet Facebook oldalára.

Csiszér Izabella kihangsúlyozta, az adománygyűjtés során működőképes okostelefont, táblagépet vagy internet-hozzáféréssel ellátott SIM kártyákat lehet adományozni azoknak a gyerekeknek, akik okos eszközök hiányában kimaradnak az online oktatásból. Az összegyűlt eszközöket a helyi iskolákkal egyeztetve fogják kiosztani azon gyerekek között, akiknek szüksége van rá, és nem kaptak okoseszközt a tanügyminisztérium által meghirdetett program által.

A gyűjtés december 15-ig zajlik, a gyűjtőpontokról bővebb információt az alábbi linken találnak.

https://www.facebook.com/noszervezetms/posts/3807122229321744